Uuest aastast plaanib Tallinn sulgeda trolliliinid number 6. ja 7. ning asendada need hübriidbussidega. Kolme aasta eest suleti trolliliin number 2, teatas Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsioon.

„Kummaline, et Euroopa roheliseks pealinnaks pürgiv Tallinn ujub rohelisele mõtteviisile vastuvoolu, töötades süstemaatiliselt nii elektril töötava keskkonnasõbralikuma ühistranspordi kui ka elektriautode vastu,“ ütles Kukk.

Tema sõnul on linna peamine argument trollide kaotamiseks nende kõrge maksumus. „Tõepoolest, trollid on bussidest küll ligi kaks korda kallimad, kuid samas on trolli eluiga bussi omast ligi kaks korda pikem. See, et uute trollide soetamiseks pole linnal vahendeid, on tasuta ühistranspordi esimene kibe vili,“ lisas Kukk.

„Vastupidiselt Tallinna linnajuhtide arvamusele pole trolliliikluse koht ajaloo prügikastis. Mitmed Euroopa linnad on just viimastel aastatel investeerinud trollidesse hulga vahendeid – kasvõi meie naaberpealinn Riia, kes kaks aastat tagasi ostis 100 miljoni euro eest 125 uut trolli,“ tõdes Kukk.

Tallinn on linnavoliniku sõnul läinud vastupidist teed ning tegeleb süstemaatiliselt trolliliikluse väljasuretamisega, asendades järjepidevalt trolle diisel- või hübriidbussidega. Hetkel ligi 100 trollist koosneva trollipargi järk-järguline asendamine diisel- või hübriidbussidega jätab Kuke sõnul aga tugeva jälje linna õhukvaliteedile.