Väikese venekeelse internetiraadio vedaja Tesla on juba kolmandat korda Putini pressikonverentsil. Peale Tesla lubatakse sinna Eesti poolt vaid ERR-i korrespondendid Neeme Raud ja Anton Aleksejev.

2013. aastal õnnestus tal Putinilt küsimus küsida. Nimelt oli Putin, nähes Tesla käes silti kirjaga „Estonia“, öelnud „Tere-tere, vana kere!“ ja lubanud tal küsida. Tesla uuris kaasmaalaste tagasikutsumise programmi parandamise kohta, mispeale Putin tõdes, et sellega on mitemeid probleeme.

Aga miks muidu tagasihoidlikku Teslat Kremli suursündmusele ikkagi lubatakse? Tema sõnul algas kõik presidendi administratsioonile esitatud avaldusest. „See on suhteliselt kinnine ettevõtmine, kandidaatide eelvaliku sõel on tihe. Üldiselt olen ma vist ainus Eesti meedia esindaja, keda huvitavad sellisel tasemel majandusteemad – käin tihti Venemaal erinevatel majandusfoorumitel. Käisin 2013. aastal ka G20-l. Neil on selle kohta info olemas,“ rääkis Tesla presidendi administratsioonile viidates. Samuti võib arvata, et tema nime kõrvale on sattunud positiivne tärnike, kuna ta on osalenud teistelgi üritustel, kus tal on olnud võimalik Putinile küsimusi esitada.

Mida ta seekord küsida kavatseb, Tesla veel ei tea. „Tagavaraks peab olema mitu küsimust,“ sõnas ta ja selgitas, et palju loeb ka see, mis olukord kohapeal on.