Samade kuulujuttudega on ka Delfi toimetuse poole korduvalt pöördutud, rääkides, et Tallinna lennujaama on erilendudega toodud sadu pagulasi ning paljud immigrantidest on peidetud üliõpilaste nimekirja.

"Pealtnägija" ajakirjanik Rasmus Kagge asus vandenõuteooriaid uurima ning pärast nädalatepikkust tööd jõudis järeldusele, et kuulujuttude toeks pole ühtegi tõendit esitada ka nende levitajatel, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Valitsuse strateegilise kommunikatsiooni nõuniku Ilmar Raagi sõnul tekivad kuulujutud eelkõige hirmust, samuti tunnistab Raag, et valitsus oleks pidanud alustama juba kaks aastat tagasi selgitustööd erinevate usundite kohta.

Tallinna ülikooli kultuuriteooria professori Mihhail Lotmani sõnul on ta kuulnud muu hulgas kuulujuttu, et kusagil Tallinna ülikooli keldris "pesitseb 400 musta", kuid lisas vastukaaluks, et Eestis on viimastel aastatel üha rohkem välistudengeid, nende seas ka mustanahalisi. Lotmani sõnul tahavad vandenõuteoreetikud taolisi väiteid uskuda, kuna inimestel on vaja lihtsaid ja väga jõulisi seletusi, mida näiteks vandenõuteooriad pakuvad.