Kaks nädalat pärast FBK uuringu avaldamist Tšaika perekonna ja asetäitjate äride kohta on Kreml, ametnikud ja poliitikud välja töötanud ühele suuremale kõrgete ametiisikute kohta avaldatud kompromiteerivate materjalide avaldamise skandaalile reageerimise taktika, teatab RBK oma allikatele viidates.

Selle järgi internetis ja dokumentaalfilmis avaldatud fakte ei uurita, reageeritakse minimaalselt ning FBK uuringut nimetatakse lääne tellimuseks. Uuringus toodud tõendid ei tohi mõjutada Tšaika järgmiseks ametiajaks peaprokuröriks nimetamist. Nii juriidilist kui ka informatsioonikampaaniat tuleb aga alustada Navalnõi enda vastu.

RBK Kremlile lähedase ja presidendi meeleolusid teadva suurärimehe sõnul on Tšaikale lähemal ajal tagatud täielik puutumatus. Tšaikat ei tohi „ära anda“, vaid teda tuleb igati kaitsta.

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles kolmapäeval RBK-s avaldatut kommenteerides, et Kremlil pole mingit Tšaikale puutumatuse andmise plaani.

"Puutumatuse plaani ei ole. Nagu te teate, pole ka mingeid puutumatuid. Aga ma ei mõista küsimuse sisu. On mingid ajalehe RBK targutused, ilma konkreetse seose, ilma konkreetsete viideteta," ütles Peskov ajakirjanikele.