Rahvas on rahulolematu, sest pärast poole aasta pikkust kaalumist otsustati kärbetega alustada haiglatest. Mitte juhtimisstruktuurist, mitte mingitest raha jagamise üle otsustavatest vaheasutustest, vaid haiglatest, kus inimesi ravitakse. Ei pea olema just avalike suhete spetsialist, et aimata, kuidas mõjub 85 töökoha koondamine Tartu Ülikooli Kliinikumist ja 80 töökoha koondamine Põhja-Eesti Regionaalhaiglast paar kuud pärast seda, kui riigireformi teemalise konverentsi korraldamise peale kulutati 18 000 eurot.

On selge, et meil on töötava elanikkonna kohta liiga palju inimesi, kes saavad palka teiste maksudest, aga neid ei saa koondada igalt poolt võrdselt ning ilmselt pole haiglad just kõige mõistlikum koht, kust alustada. Valitsuse kriitikud ütlevad, et puudub pädev analüüs selle kohta, kust täpselt tuleks riiki koomale tõmmata: millised ülesanded on dubleeritud, kus toimub rumal priiskamine ja kuhu tuleks raha hoopiski juurde anda.

Hea lugeja, aita juhtida tähelepanu raiskamisele, et me ei peaks koondama ametikohti, mida on ühiskonnale tarvis! Kus on riigipalgalistel liiga suured hüved ja preemiad? Millised ametid ja ametikohad teevad topelttööd? Kuidas muuta meie riiki efektiivsemaks? Kõik vihjed ja ettepanekud on oodatud nii aadressile rahvahaal@delfi.ee kui ka kommentaariumisse! Aitame valitsusel viia ellu õiglasema riigireformi!