"Tänane surve on küll olnud väga suur, et ma ei astuks tagasi ja veaks edasi kuni on leitud järeltulija. Mina oma sõna pean ja astun tagasi nii nagu lubasin," ütles Seli.

Seli oli jätkuvalt veendunud, et midagi paha pole ta teinud ja kaebab otsuse edasi Euroopa inimõiguste kohtusse. See kohus küll süüdimõistvat otsust muuta ei saa. Kohtuotsust Seli ei kritiseerinud. Ta on viidanud, et näeb juhtumi taga endist majandusministrit Juhan Partsi.

„Ega seda siin lühikese intervjuu jooksul ära ei seleta, aga kas või protseduur, see laiem protsess, mis selle ümber on käinud, selle tõttu on jäänud võib-olla meedias vale arusaam. Tõsi ta on, et tema roll selles ei ole just väike ja ega ma teda asjata ei ole nimetanud,“ sõnas Seli.

Kuidas Parts täpselt otsusesse sekkus, Seli ei täpsustanud. Küll aga selgitas ta, et süüdistuste aluseks olnud koosolekust pole senini protokolli. Ta ütles, et taandas end koosolekul olles EOK rahastamise hääletuselt, aga kuna koosolekust pole protokolli (mille all peaksid olema kõigi osalenute allkirjad), ei ole see tõendatud.

„Kõik see on juristide mängumaa ja ma ei tahaks kommenteerida, aga ma olen ka enne koosoleku algust, see kuulus koosolek, olen oma kolleegidele ütelnud, et siin ma ei saa osa võtta, kui puudutab sisu, aga tol hetkel ei saanud ka sellele sisule pihta, mis oli seal protokollis. Ma ei näe endal ühtegi põhjust peale selle, et ma olin samas ruumis, kui seda asja arutati, aga kui arutamise järel ei teki protokolli, millele kõik peaks alla kirjutama, et arutelu toimus, see peaks minema raamatupidamisse ja selle põhjal peaks hakatama eraldama raha, aga raha ei eraldatud. Koosoleku keskel saatis ka Parts [sõnumi], et võtab selle arutelu üldkoosoleku pädevusse, mis otsustatakse, aga poole mängu pealt nägi võimalust tülikast nõukogu esimehest lahti saada. See on tal õnnestunud. Sport on saanud mainekahju, kuid seda raha pole EOK kontole jõudnud."

Seda, millal ta täpselt ametist lahkub, Neinar Seli täna veel ei tea, ta ütles, et seda organisatsioon lähipäevadel arutab, kuid ta soovib pooleliolevad asjad, seal hulgas Rio olümpiaga seonduva sujuvalt üle anda.