"Esimene pingutus on edukalt tehtud, aga erialaõpe alles algab ja ka seal tuleb sama tublilt jätkata," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Veiko-Vello Palm. "Ajateenistus tervikuna on ainult üks osa reservteenistusest ja siin saavutatud taset tuleb hoida."

Pidulikku tseremooniat olid jälgima kutsutud ka ajateenijate lähedased, kes said tutvuda ka sõdurite elu ja olmega ning 1. jalaväebrigaadi tehnikaga.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp, sõduri baaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi-ja relvakasutamise oskused, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõed ning edasiseks teenistuseks vajalikud
teadmised.

Tapal asuvad 1. jalaväebrigaadi allüksustest õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon, pioneeripataljon, tagalapataljon, staabi- ja sidekompanii ning luurekompanii.