"Erakorraline teadaanne! Kohus keelas eilse saate ühe loo näitamise. Seetõttu jääb täna keskpäeval ära eilse "Pealtnägija" kordus ning homme ja ülehomme eetrisse minevad kordused on ca 13 minutit lühemad," teatas "Pealtnägija" oma kodulehel.

Nimelt pöördus eilses saates figureeriva 6-aastase "Oliveri" ema kohtusse ja sai hagi tagamise määruse, mille alusel ei tohi neid puudutavat lugu näidata.

"Mäletatavasti rääkis lugu, et erivajadustega eelkooliealiste laste arv on Eestis lühikese ajaga kahekordistunud, kuid õiguskantsleri hinnangul paljudes omavalitsustes ei tagata neile vajalikke teenuseid. Näitena tõime "Oliveri" kaasuse. Kuna keelav kohtumäärus jõudis telemajja eile õhtul, vahetult enne saadet ja me ei jõudnud sellele reageerida, läks lõik siiski eetrisse, aga kordustest jääb see välja kuni määruse kehtivuse lõpuni või kohtuvaidluste tulemuseni," lisas saate meeskond.

See on teine kord, kui kohus keelas saatel loo näitamise. Mullu oktoobris keelas Harju maakohus esimest korda "Pealtnägija" saate 15 aasta pikkuses ajaloos ära ühe Eesti mereväe varjatud poolt puudutava kohtuloo avaldamise. Juhtum puudutas 2011. aastal avalikuks tulnud mereväe varjatud poolega seotud jaburat kohtuasja.