Tervishoiutöötajate kutseliidu presidendi Iivi Luige sõnul ei toimu haiglates personaliressursi raiskamist juba ammu ning kõik haiglates töötavad inimesed on väga vajalikud.

„Tugipersonal on ainus võimalus väheselgi määral leevendada tänast tervishoiutöötajate põuda. Lisaks peame arvestama asjaoluga, et meie elanikkond vananeb ja nõudlus tervishoiuteenuste järele aina kasvab,“ nentis ETK president Iivi Luik.

Meie riigi välispoliitilised otsused toovad peagi Eestisse inimesi ka mujalt riikidest, kes samuti vajavad tervishoiusektori pakutavaid teenuseid.

„Äärmiselt lühinägelik on koondada töötajaid kui antud valdkonna teenuste järele nõudlus hoopis kasvab,“ lisas Iivi Luik.

Valitsuse kavandatud riigireformi käigus on ettenähtud koondada ligi 750 avaliku teenistuse töötajat. Kõige suurema kärpe peab läbi viima sotsiaalministeerium, kes koondab enda haldusalast 235 inimest. Sotsiaal- ja tervishoiuteenuseid pakkuvate inimeste arv tervise- ja tööministri sõnul ei vähene, küll aga tuleb regionaalhaiglates üle vaadata tugipersonali hulk ja koondada üle 160 töötaja, mis on rohkem kui 10%.