"Minu juhitav valitsus ei kavatse nõuda hüvitist okupatsiooni eest," ütles peaminister vastuseks Delfi palvele kommenteerida okupatsioonikahjude eest hüvitise nõudmise ideed ja valitsusliikmete eriarvamusi selles osas.

"Eesti taastas iseseisvuse 24 aastat tagasi. Selle aja jooksul oleme liitunud Euroopa Liidu ja NATOga, Eesti on olnud igas mõttes edukas riik. Perspektiivitute minevikunõuete asemel peaksime enesekindlalt tulevikku vaatama ning hoolitsema selle eest, et meie iseseisvus kestaks igavesti," lisas Rõivas.

Välisminister Marina Kaljurand kinnitas paari päeva eest Interfaxile, et Eesti ei kavatse nõuda Venemaalt kompensatsiooni Nõukogude okupatsiooni eest, justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul ei ole aga Eesti vabariigi institutsioonid taolist otsust vastu võtnud.

Interfax küsis Kaljurannalt kompensatsiooninõude kohta seoses Eesti, Läti ja Leedu justiitsministrite allkirjastatud koostöömemorandumiga, milles on vastavasisuline punkt. "Täpsustan, et jutt on justiitsministrite poliitilisest kokkuleppest, mida Eesti valitsus ei ole arutanud," ütles Kaljurand. "Eesti valitsus ega välisministeerium ei plaani reaalseid praktilisi samme antud avalduse osas ette võtta."