"Lugu ses mõttes pisut veider, et tuldi Rapla linnas üht tormiga viltu vajunud elektriposti eemaldama ja loomulikult lõigati läbi kaablid. Keegi aga ei vaadanud enne, mis seisus on järgmine post," kommenteeris fotograaf. "Nii juhtuski, et kui kaablid läbi lõigati, vabanes pinge alt hoopis järgmine post ja kukkus autole peale. Autol kaskot ei olnud. Kes vastutab?"

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak ütles Delfile, et politsei sai esmaspäeval kell 15.34 teate, et Raplas Mahlamäe tänaval kukkus tööde käigus elektripost sõiduautole BMW. "Politsei abi paluti juhtumi fikseerimiseks," sõnas Grak, kelle sõnul olid kõik asjaosalised kohapeal, said omavahel kokkuleppele ja tegelevad kahjunõuetega ise edasi.

Elektrilevi pressiesindaja Maret Reinumägi sõnul kukkus autole peale tänavavalgustuspost ja nemad selle sündmusega seotud pole. Rapla vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Anneli Pärna sõnul käis valla maakorraldusspetsialist Hannes Milsaar olukorraga kohapeal tutvumas.

"Tegemist oli õnnetusega. Mehed ei osanud teiste postide seisukorda ja tormituule mõju hinnata. Kuna puidust tänavavalgustuspostid on ilmselt kõik üsna mädanenud, võeti maha ka tuulega murdunud posti teine naaber. Asendada tuleb ka neljas post selles rivis," märkis Milsaar.

Milsaar kohtus kahju saanud auto omanikuga, kes lubas hakata otsima ettevõtet, kes auto korda teeks. Kahjud on veel hindamisel, kuid ilmselt peab need hüvitama vald.

Kuna terve rivi tänavavalgustusposte vajab asendamist, tuleb nüüd otsustada, kas uute valgustite puhul kasutada õhu- või maakaabelliini. Sellest oleneb ka see, kui kiiresti valgustid asendatakse. Milsaar rõhutas aga, et postid saavad kindlasti asendatud, sest majade vahel on valgustust vaja.