Siseminister Hanno Pevkuri sõnul pöördus Sloveenia politsei peadirektor PPA poole palvega Eesti lähetust jätkata ning valitsuse otsusel lähetust ka pikendati.

Teise missiooniüksuse teele saatnud PPA peadirektor Elmar Vaher kinnitas, et saadud tagasiside ESTPOL-1 tegevusest Sloveenias oli väga positiivne. „Eesti politseinikke hinnatakse kui täpseid, asjatundlikke, tööle pühendunud eksperte ning seda ka kõige keerulisemates olukordades. Missiooniga annab Eesti panuse rändekriisi lahendamisse ning saab ka väärtuslikke kogemusi eriolukordades turvalisuse tagamiseks," ütles Vaher.

ESTPOL-2 üksust juhtiv Ottomar Virk tundis heameelt, et Eesti politseinike professionaalsust hinnatakse rahvusvaheliselt kõrgeks ning seeläbi avanes võimalus jätkata Sloveenia politseile toe pakkumist. „See on suur usaldus ning ma luban meeskonna nimel, et hoiame taset vähemalt sama kõrgel kui missioonilt peagi naasev meeskond,“ sõnas ta.

Meeskonna ülesandeks on igapäevaselt tuhandeid põgenikke läbivas piiriregioonis tagada avalik kord, tõkestada õigusrikkumised ning osaleda Schengeni piirialal ühispatrullides. ESTPOL-2 meeskonna moodustavad üheksa Lõuna, neli Lääne ning kaks Ida prefektuuri politseiametnikku, nendest 13 on mehed ning kaks naised.

Uus üksus jõuab Sloveeniasse 6. detsembri õhtul ning nende lähetus kestab 30 päeva. ESTPOL-1 jõuab Eestisse tagasi 8. detsembri hommikul.