Saatejuhi küsimusele, kas terrorism Eestis on utoopia, vastas riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser, et kindlasti mitte.

Ta tõi välja, et terrorismist rääkides saab eristada kahte liiki: rühmitused, mis kasutavad terrorismi taktikana oma poliitiliste ambitsioonide realiseerimiseks ning apokalüptilised viimsepäeva terroristid nagu Daesh (ISIS). Viimastega pole võimalik poliitilisel teel läbi rääkida, sest nad ei soovi mitte kunagi sobituda olemasolevasse maailmakorda, leidis Mikser.

Samas leidsid saatekülalised, et Eesti pole terroristidele väga atraktivne. Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase sõnul on Eesti väiksus eeliseks: "Mis puutub Eestisse, siis me oleme alati kurvad, et me oleme väiksed, aga antud kontekstis on see väiksus võib-olla positiivne."

Mikser leidis, et lisaks väiksusele on eestlaste kogukonnas keeruline ka märkamatult sisse imbuda. "Värvata, planeerida on mõnevõrra raskem kui maailma suurtes metropolides, kus on suur etniline ja religioosne kirevus," leidis Mikser.

Esmaspäevane TudengTV otsesaade "Fookus" keskendus pingestunud julgeolekuolukorrale kogu maailmas ning küsis, kas sõda terrorismi vastu võib ühel hetkel kontrolli alt väljuda.