Terve nädal töötasid kriminalistid ja uurijad, tuvastamaks isikut, kes ründas kurikaga ühte naist Lasnamäel. Täna teatasid PPA esindajad, et kahtlustav on tabatud.

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Delfile, et politsei tabas kahtlustatava täna pärast kella 16 Lasnamäelt. Tegemist on 39-aastase mehega, keda ei ole varem isikuvastase kuriteo eest karistatud. Hetkel on mees kinni peetud ning teda ootab ees ülekuulamine.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks on politsei alustanud kriminaalmenetlust.

24. novembri õhtul ründas Lasnamäel kurikaga relvastatud kurjategija tänaval kõndinud naist ja üritas ta asju röövida. Politsei palus kurjategijate tabamiseks pealtnägijate abi.

Rünnak pandi toime õhtul kella 19 ajal Liikuri tänaval. Kurjategija lõi naist korduvalt kurikalaadse esemega, ka siis, kui naisterahvas oli maha kukkunud, ning võttis seejärel tema koti.

Rünnakut märkas juhuslik noormees, kes ruttas naisele appi. Seda nähes ründas kurjategija ka teda. Tekkinud rüseluse käigus õnnestus noormehel kurikalaadne ese enda kätte saada, mispeale kurjategija põgenes, jättes maha kannatanu koti. Mõlemad kannatanud toimetati haiglasse. Noormees, kelle vigastused olid kergemad, lasti peale esmaabi osutamist kodusele ravile. Politsei selgitab juhtunu asjaolusid.

Politsei tänab julget noormeest, kes sekkus ning õnn oli, et aitaja pääses kergemate vigastustega. Esmajoones tuleb alati helistada hädaabinumbril 112, sest enda elu ja tervist ei tasu ohtu seada.

Kallaletunginud mees oli umbes 30-40 aastane, 175-180 cm pikk, sportliku kehaehitusega ning rääkis arvatavalt vene keeles. Tal on lühikesed tumedad juuksed ja seljas kandis ta tumesinist värvi jopet.

26. novembril teatas Delfi, et Lasnamäel tundmatu kurjategija kurikarünnaku ohvriks langenud naine on endiselt haiglas, kuid uurijatel on õnnestunud temaga rääkida.