Mäletatavasti hukkus eelmisel nädalal Tallinnas Vabaduse puiesteel ülekäigurajal 13-aastane poiss, samuti sõideti "sebradel" otsa veel mitmele inimesele.

Delfi tegi täna eksperimendi, kus seadis Tallinna ühe tihedaima liiklusega tänaval Narva maanteel (Jõe tänava ristmiku juures) asuva ülekäiguraja juurde üles kaamera, et vaadata, kuidas jalakäijad ja juhid seal käituvad.

Kaamera oli üleval tunni jagu ning tulemus oli jahmatav. Rikkumisi oli sisuliselt pea iga fooritsükli ajal. Enamasti oli tegemist autojuhtide poolt kollase ja punasega ristmikule sõitmisega ja jalakäijate poolt punasega tee ületamisega. Teiste seas oli ka lapsi, kes jooksid punasega üle tee.

Lisaks auto alla jäänud 13-aastase poisi hukkumisele Tallinnas Vabaduse puiesteel sõideti 25. novembril Eestimaa teedel veel kahel korral ülekäigurajal inimesele otsa.

Politsei teatel toimus samal päeval kella 17.04 liiklusõnnetus Tallinnas Retke tee 14 juures, kus 60-aastane naine sõitis sõiduautoga Hyundai i30 otsa reguleerimata ülekäigurada ületanud 44-aastasele Sirjele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kella 19.39 ajal toimus liiklusõnnetus Paides Pärnu tänaval, kus 29-aastane mees sõitis sõiduautoga BMW 530 otsa ülekäigurada ületanud 73-aastasele Silvile. Jalakäija toimetati Järvamaa Haiglasse ja sealt edasi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Päeva kõige traagilisem õnnetus oli toimunud kella 8.21 paiku Tallinnas Vabaduse puiesteel, kus 53-aastane mees sooritas veoautoga Volvo FM9 parempööret Valdeku puiesteele ja sõitis otsa fooriga ülekäigurada ületanud 13-aastasele poisile. Veokijuhile anti sadakond meetrit eemal märku, et ta peatuks, kuna ohver oli jäänud veoauto alla kinni. Poiss hukkus sündmuskohal.

Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada 6123000 või saata e-kiri pohja.lmt@politsei.ee.