Nimelt kirjutas tänane Eesti Päevaleht, et Tammemäe alluv Kaili Muru sai kiiresti soodsa üürihinnaga munitsipaalkorteri. Tammemägi kutsus otsuse tegemiseks komisjoni kokku juba avalduse laekumisele järgnevaks tööpäevaks. Samuti kahtlustatakse Kaili Muru arvete võltsimises, millega telliti teenuseid linnaosavanema abikaasa firmalt.

Nagu igaüks isegi lehte lugedes veenduda võib, ei vasta eelpool märgitud Tammemäe süüdistus tegelikkusele. Artiklis on mainitud ema muret kaheksa-aastase lapse elukvaliteedi pärast, ning huvitegevusele kuluvaid summasid. Eesti Päevalehe loos toetuti nii isikuandmete kaitse seadusele kui ka ajakirjanduseetika koodeksile.

Isikuandmete kaitse seadus, paragrahv 11, lg 2
Isikuandmeid võib ilma andmesubjekti nõusolekuta ajakirjanduslikul eesmärgil töödelda ja avalikustada meedias, kui selleks on ülekaalukas avalik huvi ning see on kooskõlas ajakirjanduseetika põhimõtetega. Andmete avalikustamine ei tohi ülemääraselt kahjustada andmesubjekti õigusi.
Ajakirjanduseetika koodeks punkt 1, lõige 2
Ajakirjandus teenib avalikkuse õigust saada tõest, ausat ja igakülgset teavet ühiskonnas toimuva kohta. Ajakirjanduse üks peamine kohustus on ühiskonnas kriitiliselt jälgida poliitilise ja majandusliku võimu teostamist.
Ajakirjanduseetika koodeks punkt 4, lõige 6
Andmeid ja arvamusi konkreetsete inimeste tervisliku (nii vaimse kui füüsilise) seisundi kohta ei avaldata, välja arvatud juhul, kui inimene on andmete avaldamisega nõus või kui niisuguste andmete avaldamist nõuab avalikkuse huvi.

Just nendest punktidest lähtus ka Eesti Päevaleht ning loost jäeti välja kõik delikaatsed isikuandmed, mille avaldamist avalik huvi üles ei kaalu. Eesti Päevaleht ei avaldanud kellegi terviseseisundit puudutavat teavet. Küll aga tõstatas delikaatsete isikuandmete alla kuuluva tervise teema Tammemägi pressikonverentsil ise.