2. detsembril kella 2.14 ajal said päästjad väljakutse Kuressaare linna Vallimaa tänaval, kus korterelamu teisel korrusel põles diivan. Korterist välja toodud 51-aastase mehe toimetas kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Arvatav tulekahju tekkepõhjus on järelvalveta jäetud küünal. Kustutustööd lõpetati kella 02.30 ajal.

Kell 3.03 sai häirekeskus teate tulekahjust Laekvere alevikus Kesk tänaval. Teataja sõnul oli kahekorruseline majutushoone suitsu täis ning teataja ise oli jäänud teisel korrusel suitsu lõksu.

Sündmuskohale saabunud Roela komando vabatahtlikud päästjad püstitasid teise korruse aknale redeli ning päästsid suitsutäis toas olnud kannatanu, samal ajal Väike-Maarja päästemeeskond sisenes koheselt suitsu täis majja ja tõi teiselt korruselt välja veel ühe kannatanu, kaitstes tema hingamisteid päästemaskiga.

Kohapeal selgus, et tulekahju sai alguse esimesel korrusel asuvast köögist, tõenäoliselt nõudepesumasinast. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus. Päästjad kustutasid tulekahju ja tuulutasid ruumid kella 04.24-ks.

Sündmuskohale reageerisid päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere, Mustvee ja Koeru päästekomandodest ning Roela ja Simuna vabatahtlikud, Rakvere operatiivkorrapidaja ja kiirabi.