Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Eerik-Niiles Kross kommenteeris, et Kadri Simson oleks eile peaaegu teinud Eesti poliitikas imet ja alanud oleks täiesti uus ajastu.

"Kahju, et Keskerakonna fundamentaalkremlistumine jätkub. Uus katse neid päästa tuleb seekordsest veel palju raskem. Eesti poliitika ja ütleks, et isegi terve Eesti tuleviku jaoks on ülioluline Keskerakonna kriminaalsest hämarusest naasmine. Tegijatele pikka närvi ja tarka visadust, mis muud," leidis Kross.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel nentis, et Vabaerakond ootas muutusi, kuid need jäävad tulemata. Selle ilmekas kinnitus on Edgar Savisaare nimetatud aseesimeeste bukett.

Ka Keskerakonna sees ei ole tema sõnul ka rahu, erakond on jagunenud pooleks. "Kadri Simsonile antud suur häälte hulk on tunnistus, et lõhe on suur," nentis Herkel.

See valimistulemus on tema sõnul kõige kasulikum Reformierakonnale, paratamatult süveneb riigivõimu ja Tallinna vastandumine.

"Sisse harjutatud vastandumispoliitika kergitab veel mõnda aega mõlema erakonna reitinguid. Eestile aga on kasulikum Keskerakonna ja Reformierakonna ideepõhine argumenteeritud debatt, mitte usupõhiseks muutunud poliitiline kraaklemine," lisas Herkel.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimehe Martin Helme sõnul tähendab Savisaare tagasivalimine, et Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni tõenäosus on langenud.

"Simsoni võit oleks toonud uue dünaamika, aga seda nüüd ei tule. Igaüks ise teab, kas see oleks olnud hea või halb," lausus Helme.

EKRE aseesimees märkis, et on põhimõtteliselt nõus Savisaare hinnanguga Eesti sisepoliitikale. "Olen nõus kõigega, mis ta ütles nii majanduse, demograafia kohta kui ka [president Toomas Hendrik] Ilvese kohta," sõnas ta.

"Samas ei saa nõus olla Savisaare kõnes kõlanud välispoliitilise joonega," lausus Helme. "Ettekujutus, et meil on võimalik Venemaaga sõbralikult koos midagi teha, pole lihtsalt tõsine jutt."

Yana Toomi ja Mihhail Stalnuhhini osaliselt venekeelsed kõned talle ei meeldinud. "Savisaare leeril olid kõned kakskeelsed ja kogu see korraldus oli kakskeelne ja meid kui rahvuslikku erakonda häirib see sügavalt," sõnas EKRE aseesimees.