Peaminister Taavi Rõivas ütles eile, et kavatseb Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovskiga rääkida ja uurida, miks sotsid Juhan Partsi kandidatuuri seadmisele vastu on.

Ossinovski ütles Delfile, et temaga pole seni sel teemal keegi rääkinud, kuid polevat ka midagi arutada. "Ei ole mingit sellist tüli, mida peaminister peaks tulema lahendama. Olukord on hoopis lihtsam: IRL ja Reformierakond on palunud Juhan Partsile toetust, sotsiaaldemokraadid arutasid ja otsustasid, et me ei toeta Juhan Partsi," selgitas Ossinovski. "Nii et Juhan Partsi nimi on nüüd maha tõmmatud ja tuleb kolmekesi uut kandidaati otsida. Nii lihtne see ongi," lisas ta.

Kuivõrd kõik valitsuse otsused langetatakse konsensuslikult, siis ei saa Juhan Partsi kandidatuuriga ilma sotside toetuseta edasi minna. "Sotsiaaldemokraatlik Erakond on otsustanud, et me Partsi ei toeta, seega Parts Kontrollikoja liikmeks ei saa, nii et selle kandidatuuri võib ära unustada," rõhutas Ossinovski, kelle kinnitusel sotse ses osas meelt muutma panna ei õnnestu.

Küsimusele, kas sotsiaaldemokraatidel on endal uus kandidaat asemele pakkuda, vastas Ossinovski, et SDE on valmis kaasa mõtlema ka poliitikavälistele kandidaatidele. "Aga enne, kui me kolmekesi pole kokku saanud, ei ole ilus nende [nimedega] ka spekuleerima hakata. Saame kokku, vaatame, kuidas me edasi läheme selle protsessiga," sõnas Ossinovski.