Vakra leidis, et kontrollikoja võimalikust kandidaadist rääkides järgib IRL oma vana mustrit ja soovib upitada läbipõlenud poliitikut tasuvale ametikohale. "Aaviksoo ja Pakostaga läks see õnneks. See ongi IRL-i poliitiline kultuur," kirjutas Vakra Facebookis.

Sotsiaaldemokraadi arvates on naeruväärne, et Tsahkna nutab, justkui oleks IRL-ilt midagi ära võetud. "Kontrollikoja kandidaat on valitsuse ühine otsus," märkis Vakra.

Sotsid ei toeta Partsi kandidatuuri tema ministrina tehtud otsuste pärast. "Partsi otsused Estonian Airi ja Eesti Energia osas olid käpardlikud ning tõid maksumaksjatele sadu miljoneid kahju. Selline inimene ei ole kompetentne täitma kontrollikoja liikme ülesandeid. Aastal 2012 olin mina üks neist, kes toonast majandusministrit umbusaldas," selgitas Vakra.

"IRL-i jaburdamine ja kooseluseaduse teki alla pugemine on räige demagoogia," ütles Vakra.

Vakra sõnul ei ole sotsiaaldemokraadid IRL-i liikmeid ähvardanud ning ainus ähvardamine oli see, et Priit Sibul ähvardas Maire Aunastet erakonnast välja arvata, kuna ta hääletas kooseluseaduse osas erakonnaliikmetest erinevalt. "Kujutage ette mehemürakast endist kapo peadirektorit Raivo Aegi värisemas õblukese Heljo Pikhofi ähvarduste ees. ‪#‎absurd‬!"

SDE fraktsioon otsustas üleeile, et erakond ei toeta Juhan Partsi esitamist Euroopa kontrollikoja liikme kandidaadiks.

IRL-i esimees Margus Tsahkna süüdistas eile sotsiaaldemokraate IRL-i riigikogu saadikute ähvardamises, et nad muudaksid oma maailmavaatelist seisukohta kooseluseaduse rakendusaktide hääletusel, sidudes selle Euroopa kontrollkoja Eesti poolse esindaja kandidatuuri toetamisega.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski lükkas ähvardamise süüdistused ümber, kuid möönis, et lisaks Juhan Partsi ministrina tehtud otsustele ei sobi Parts kontrollikoja liikmeks ka kooseluseaduse osas võetud seisukoha tõttu.