Meie majas on eriti geniaalne üks suure punase kaubikuromu omanik. Härra usub, et kui ta oma romu risti teiste masinate taha ajab, siis see liikuvaid sõidukeid ei häiri. Omaniku teguviisi on tauninud ka kohalik konstaabel, kuid teda ei kõiguta miski. Temal on peres mitu masinat ning ühe koht on risti teiste elanike sõidukite taga. Joonitud parkimiskohalt lahkumine on tema pärast alati paras vigur. Teatavasti varjab suuremat sorti kaubik nähtavust ning on jäetud nelja väljasõidu ristumise keskele, sõidutee äärde.

Ühistu esimees lubas hakata ülbikparkijaid korrale kutsuma, kuid mitme auto maja ees hoidjad ja romude parklasse seisma vedajad ei pruugi teda kuulmagi teha – kuni pole ette näidata ühistu üldkoosolekul vastu võetud otsust parkimiskorra kohta, jäävad esimehe käed asja korraldamiseks liiga lühikeseks.

Nädalavahetusel sai läbi põigatud Annelinnas elava sõbra poolt. Jätsin auto sõbra majast ühe elamu võrra eemale ja sain kohe paraja peapesu. Minu parkimist märkas kõrvalmaja proua, kes tuli juttu tegema, et miks ma teiste ruumi ära võtan. Küsisin vastu, et miks nad ei menetle minu masina kõrval seisva tühjade rehvidega romu parkimist. Naise nägu muutus kurvaks ja ta tunnistas, et see romu on juba aasta aega niigi nappide parkimiskohtadega parklas ruumi võtnud. Soovitasin tal ühistu poole pöörduda.

Jääb üle vaid loota, et sundkindlustus parandab olukorda ja sellised romud viiakse lammutusse.