Liikumise Avalikult Haridusest eestvedaja Kalev Roosiväli sõnul on allkirja andjate näol on tegemist inimestega, kes kõik valutavad oma südant erakoolide püsimajäämise pärast . Roosiväli kutsub valitsust üles suhtuma eraalgatuslikus kogukonnakoolis õppiva lapse tulevikku vastutustundlikult ja mitte vastu võtma seaduseelnõu, mis jätaks erakoolid riikliku tegevustoetuseta.

Erakoolide toetajad on valmis vajadusel tulema ka meeleavaldusele, kui kodanike algatust teisiti kuulda ei võeta. Praegu on erakooliseaduse muutmise eelnõu esitatud riigikogule.

Teiste seas avaldasid erakoolidele toetust näiteks Erkki-Sven Tüür, Kristiina Ehin, Jüri Mõis, Arvo Valton, Jaan Kaplinski, Sandor Liive ja mitmed teised Eesti tuntud inimesed.

Avalikult Haridusest eestvedajad annavad petitsiooni koos allkirjadega üle riigikogu juhatusele detsembrikuu alguses. Petitsiooni korraldas kodanikualgatus Avalikult Haridusest koostöös Eesti Eraüldhariduskoolide Ühendusega, Eesti Vabade Waldorfkoolide- ja Lasteaedade Ühendusega ning Eesti Kristlike Erakoolide Liiduga.

Elektrooniliselt koguti 8150 allkirja ning paberkandjal 1614 allkirja. Petitsioonile allkirja andnud inimeste hulka võib võrrelda Hiiumaa või Haapsalu elanike arvuga.