Eelnõu kohaselt toimuvad alates 1. jaanuarist 2016 tulenevalt funktsioonide üleandmisest ametiasutuste vahel suuremad muudatused linnaplaneerimise ameti, kultuuriväärtuste ameti, kommunaalameti ja transpordiameti koosseisudes, teatas Raepress.

Linnaplaneerimise ameti teede- ja tehnorajatiste osakond viiakse koos kaheksa ametikoha ja ametnikega kommunaalametisse, üks ametikoht koos ametnikuga viiakse transpordiametisse, kultuuriväärtuste ametist tuuakse muinsuskaitse- ja miljööalade osakonna 7,5 ametikohta koos ametnikega linnaplaneerimise ametisse.
Kommunaalametis oli 1. jaanuari 2015 seisuga 43 teenistuskohta. Alates 1. jaanuarist 2016 võtab kommunaalamet üle linnaplaneerimise ameti teede ja tehnorajatiste osakonna ülesanded. Koos kaheksa linnaplaneerimise ametilt ületuleva kohaga on 1. jaanuarist 2016 kommunaalametis 50 koosseisulist kohta.

Teede ja tehnorajatiste osakonna ülesannete üleviimine kommunaalametile ja transpordiametile vähendab dubleerimist ametite töös.

Kultuuriväärtuste ameti koosseisus on 23,5 teenistuskohta. Alates 1. jaanuarist 2016 antakse kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse ja miljööde osakonna ülesanded üle linnaplaneerimise ametile, kuhu moodustatakse muinsuskaitse osakond. Seoses osakonna funktsioonide üleandmisega kustutatakse ameti koosseisust 7,5 teenistuskohta. Muudatuste järel on 1. jaanuarist 2016 kultuuriväärtuste ameti koosseisuliste kohtade arv 16. Nimetatud funktsioonide toomine linnaplaneerimise ametisse lihtsustab ja kiirendab oluliselt planeeringute ja projektide menetlemist ning lubade väljastamist.

Linnaplaneerimise ameti koosseisus on 95 teenistuskohta. Koosseisumuudatustest tulenevalt kavandatakse 1. jaanuarist 2016 linnaplaneerimise ameti koosseisu 98,5 teenistuskohta.

2016. aastast tugevdatakse ameti õigusalast kompetentsi - ameti juriidilise osakonna töö korraldatakse ümber ning osakond nimetatakse õigusosakonnaks ning osakonna juhataja ametikoht nimetatakse õigusosakonna juhataja-ameti juhataja asetäitja ametikohaks. Õigusosakonna juhataja-ameti juhataja asetäitja koordineerib õigusalast tööd ameti kõigis tegevusvaldkondades. Õigusosakonna pädevusse jääb õigusalane nõustamine, eelnõude koostamine, kohtus esindamine ning menetluskordade väljatöötamine. Õigusosakonna koosseisus on kümme ametikohta, neist kaheksa on juristi ametikohad.