Paljassaare hoiualal piiratakse täna metssigade arvukust ning sellega seoses oli ligipääs hoiualale ja Katariina kaile suletud täna kuni kella 15-ni.

Delfi fotograaf Andres Putting enne veidi kella 11 teada, et Pikakaril paugud käivad ning kella kümne ajal läks Paljassaare metsa läbi kammima 100 jahimeest. Kokku peavad nad läbi käima 200 hektari suuruse maa-ala ning piirangut, mitu siga lasta võib, neile peale pandud ei ole. "Üleeile jäi looduskaamerasse 15 siga, mine tea, kui palju neid kätte saadakse," rääkis Putting. Mis sigadest saab? "Jahimehed võtavad kõik endale ja teevad, mis vaja." Ohutuse tagamiseks on kohal ka politsei ja kiirabi.

Kella 13.30 ajal tulid objektilt uued sõnumid: kätte on saadud juba paarkümmend siga. Puttingu sõnul käib paugutamine täie hooga ja jahi lõppu veel tunda pole. "Mehed ei taha metsast ära tulla," sõnas ta.

Kella 14.15 ajal aga olid sead juba kokku loetud - kokku leidis oma otsa 22 karvast notsut.

Tallinna keskkonnaameti teatel on Põhja-Tallinna linnaosas Paljassaare poolsaarel viimasel ajal järsult sagenenud metssigade rüüsted linna haljasaladele ning elamute ja ettevõtete territooriumitele. Kuna loomi kohtab üha sagedamini väljaspool loodusmaastikku, on tekkinud reaalne oht, et loomad võivad rünnata inimesi. Samuti takistavad metssead lindude kaitseks loodud Paljassaare hoiuala kaitse-eesmärkide saavutamist, kuna rüüstavad maaspesitsevate lindude pesasid. Lisaks on rüüste alla langenud Haabersti linnaosas Eesti Vabaõhumuuseumi territoorium.

Harju jahindusklubil on koostatud tegevuskava metssigade arvukuse piiramiseks Paljassaarel ning see on kooskõlastatud politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, keskkonnaameti, Põhja-Tallinna valitsuse ja Tallinna keskkonnaametiga.