Politsei otsib taga Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatavat viimast veel elus olevat džihadistist venda Salah Abdeslami, kes sisenes piirikontrollist hoolimata Belgiasse vahetult pärast veresauna Prantsusmaal, ja veel mitu inimest, vahendab uudistekanal Sky News.

„See põhineb mitmel kahtlusalusel,“ põhjendas Jambon ohutaseme tõstmist kõrgeimale võimalikule. „Me jälgime olukorda minut minuti haaval. Seda ei ole meil põhjust salata. Eksisteerib reaalne oht, kuid teeme kõik võimaliku nii päeval kui öösel, et olukorraga toime tulla.“

Belgia peaminister Charles Michel kohtub täna õhtul julgeolekujõudude esindajatega, et olukorda arutada ja otsustada, kuidas edasi talitada ja kas erakorralisi meetmeid tuleb rakendada ka uuel nädalal.

Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatavat Salah Abdeslami Belgiasse naasmisel aidanud mees ütles oma advokaadi vahendusel, et Abdeslam on jätkuvalt Belgias, varustatud pommivööga ja valmis ennast õhku laskma.

Belgia tõstis laupäeval pärast valitsuskabineti ja ametivõimude kohtumist pealinnas Brüsselis terroriohu taseme kõrgeimale võimalikule, hoiatades avalikkust „märgilise ja vahetu ohu“ eest.

„Soovitame inimestel vältida paiku, kus koguneb palju rahvast, sealhulgas kaubanduskeskusi, kontserdipaiku, avalikke üritusi, ühistransporti,“ öeldi valitsuse kriisikeskusest.