„Tegu on täpsel informatsioonil põhineva hoiatusega,“ toonitas Michel pressikonverentsil. „Meil on info Pariisi rünnakutega sarnaneva terrori planeerimise kohta.“

Peaministri sõnul on oht, et „mitu isikut, kellel on lõhkeaineid ja relvi, võivad korraldada rünnakuid. Võimalik, et pealinna eri piirkondades“.


Michel kutsus avalikkust mitte andma järele paanikale ja jääma igati rahulikuks. „Kõik vajalikud meetmed on tarvitusele võetud,“ ütles ta.

Belgia siseminister Jan Jambon lisas, et olukord on tõsine, kuid võimude kontrolli all. „Olukord on tõsine, vastasel juhul ei oleks me neljandat (ehk kõrgeimat) ohutaset kinnitanud,“ tõdes Jambon.

Kõik linna kaubanduskeskused suletakse juba pärastlõunal ja tänavatel patrullivad sõjaväelased.


Belgia tõstis laupäeval pärast valitsuskabineti ja ametivõimude kohtumist pealinnas Brüsselis terroriohu taseme kõrgeimale võimalikule, hoiatades avalikkust „märgilise ja vahetu ohu“ eest.

„Soovitame inimestel vältida paiku, kus koguneb palju rahvast, sealhulgas kaubanduskeskusi, kontserdipaiku, avalikke üritusi, ühistransporti,“ öeldi valitsuse kriisikeskusest.

Brüsseli metroo jääb laupäeval seoses terroriohuga suletuks, vahendab uudisteagentuur AFP.

Eesti välisministeerium soovitab samuti Brüsselis vältida rahvarohkeid kohti, nagu transpordisõlmed, kaubanduskeskused ja kontserdipaigad ning järgida kohalike ametivõimude soovitusi.

Ministeerium märgib, et mitmed varasemalt planeeritud avalikud üritused jäetakse ära.

Brüsselis on pärast Pariisi sündmusi toimunud mitu haarangut, mille käigus on vahistatud kolm inimest.

Samuti on selgunud, et kaks enesetaputerroristi olid Brüsselist pärit.

Üks kolmest Pariisis terrorit külvanud vennast, kes elas samuti Brüsselis, on jätkuvalt jooksus. Salah Abdeslam peatati Prantsusmaa ja Belgia piiril vahetult pärast veresauna Pariisis, kuid ekslikult lubati tal riiki siseneda.