Kõigil politseinikel kästi kohe oma postile jääda. Erinevates komissariaatides võtsid politseinikud positsioonid sisse. Mitmetes kohtades patrullisid raskelt relvastatud politseinikud ja kontrollisid hooneid, kirjutab ajaleht Het Nieuwsblad.

Et oli viiteid sellele, et sihikul võivad olla ülikoolid, palus politsei peatada kõik tegevused Brüsseli vabas ülikoolis (Vrije Universiteit Brussel ehk Université libre de Bruxelles – VUB-ULB). Ülikooli peoks valmistunud tudengid evakueeriti ning neil paluti koju minna.

Liikusid ka kuulujutud, et terroriohu tase on Belgias tõstetud neljandale ehk kõrgeimale tasemele. Selle lükkasid ümber siseminister Jan Jambon ja justiitsminister Koen Geens.

VUB-ULB-i linnakus olid neljapäeva õhtul mitmed tudengite kooskäimiskohad suletud. Ülikooli esindaja Nicolas Dassonville’i sõnul tehti seda politsei soovitusel.

Reedel tähistavad Brüsseli tudengid Saint-V pidu, millega märgitakse vaba ülikooli asutamisaastapäeva. Kella 13-ks Brüsseli Grote Marktile plaanitud üritus peaks toimuma.