Fotol on limonaadi Schweppes Gold purk, detonaator ja lüliti, kolm lihtsat komponenti, mis ehtsaks osutumise korral tekitavad lennuohutusametnikele üle maailma tõenäoliselt suurt muret, vahendab Reuters.

„Ida ja Lääne killustatud ristisõdijad arvasid, et on oma lennukites väljaspool ohtu, kui nad pommitasid argpükslikult kalifaadi moslemeid,“ öeldakse ingliskeelses Dabiqis. „Ja nii tabas kättemaks neid, kes tundsid end kokpittides väljapool ohtu.“

Lõhkeaineekspertide sõnul on võimalik, et fotol kujutatud seadeldis võiks lennuki alla kukutada, sõltuvalt sellest, kuhu see paigutatakse, ja lõhkeaine tihedusest limonaadipurgis. Kõige haavatavamad kohad on kütusetorud, kokpit või kõik kohad, mis asuvad kere lähedal.

Paralleele tõmmatakse Pan Ami lennu 103 õhkulaskmisega Šotimaal Lockerbie kohal 1988. aastal Liibüa terroristide poolt. Uurimine näitas, et peopesasuurune lõhkekeha kassettmagnetofonis pagasiruumis olnud kotis rebis lennuki keresse 50-sentimeetrise augu ning dehermetiseerumine põhjustas lennuki lagunemise õhus.