„Missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada tublisid Eesti inimesi ja organisatsioone, kes tõelise kirega on panustanud ühiskonna tasakaalustatud arengusse ja Eestis elavate inimeste elukvaliteedi parandamisse,“ sõnas Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. „Sellel aastal esitati preemiale ligi 40 kandidaati, kelle seast sihtasutuse nõukogu valis kuus silmapaistvamat. Kõiki tänavusi nominente iseloomustab erakordne siirus ja pühendumine oma südamelähedasele valdkonnale, mida nad on aidanud arendada, juhtida ja viia võimalikult paljude inimesteni.“

Indrek Luukase sõnul ei viita miski sellele, et missioonitundega inimesi jääks Eestis vähemaks, pigem just vastupidi.

„Seejuures on märkimisväärne eestimaalaste suurenenud valmisolek heategevuseks annetada, aktiivsemaks on muutunud ka erinevad küla- ja kogukonna seltsid ning oma eriala entusiastid, mille üle on ainult hea meel,“ kinnitas Indrek Luukas. „Vabatahtlikku tööd tuleks Eestis siiski rohkem väärtustada. Kodanikeühendustes ja mittetulundussfääris tegutsetakse paljuski oma vaba aja ja pere arvelt ning see panus on täpselt samaväärne rahalise annetusega. Missioonitundest ajendatud inimeste panus on aastate peale kokku hoomamatu – nende tegevus väärib täit tunnustust ja suuremat avalikkuse tähelepanu, mida tahame missioonipreemiaga neile anda.“

32000-eurose missioonipreemia laureaat selgub 2. detsembril kell 16.00 Kadrioru kunstimuuseumis. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400-eurose preemiarahaga.

Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid.

Aadu Luukase missioonipreemiat (www.luukasfond.ee) antakse välja 2007. aastast. Varem on missioonipreemia pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond; ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov; preemiat jagasid Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool; preemiat jagasid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit; preemiat jagasid Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning vaimulik Toomas Paul; Narva Kolledži direktor Katri Raik; MTÜ Eesti Meestelaulu Selts ning SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks.