Politsei selgitab kahe mehe isikut, keda on alust kahtlustada 28. septembril õhtusel ajal Tartus Annelinna-Ihaste piirkonnas seksuaalkuriteo toimepanemises, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul leidis kuritegu aset avalikus kohas. Kui politsei juhtunust teada sau, alustati kriminaalmenetlust ning hakati koguma andmeid ja kontrollima erinevaid versioone. Kriminaalmenetluse raames on tehtud rida menetlustoiminguid, sealhulgas ülekuulamised, ekspertiisid.

Seda, miks avalikkust juhtunust alles nüüd teavitati, selgitab prokuratuur uue info laekumisega, mis tekitas vajaduse avalikkust kaasata. "Uurimine jätkub, kuid kuna tänaseks laekus andmeid selle kohta, et need mehed võisid paluda mitmelt inimeselt teed juhatada, siis pöördus politsei avalikkuse poole," ütles Kostina.

Üks mees oli umbes 25-30-aastane, keskmise või kergelt tüseda kehaehitusega, umbes 175-180 cm pikk, ovaalse näokuju, lühikese tumeda habeme, tumedate silmade ja tumedate lühikeste juustega. Jalas kandis ta tumedaid dressipükse ning seljas valget t-särki ning kapuutsiga dressipluusi.

Teine mees oli umbes 30-32-aastane, kõhna kehaehitusega, umbes 190 cm pikk, pikliku ja kõhna näo ning helepruunide lühikeste juustega. Seljas kandis ta halli kapuutsiga dressipluusi. Mõlemad mehed suhtlesid eesti keeles ja sõitsid halli värvi vanemat tüüpi sedaankerega autoga.

Politsei palub kõigil, kel on infot kirjeldatud isikute või sõiduki kohta, anda sellest teada hädaabinumbril 112 või prefektuuri vihjemeilil louna.vihje@politsei.ee. Ühtlasi palutakse politseiga ühenduda kõigil, keda on kirjeldusega kattuvad isikud tülitanud või neilt samas piirkonnas palunud endale teed juhatada.

Kuriteo toimepanemises kahtlustatavad võivad sarnaneda joonistel kujutatud isikutega.

Seksuaalkurjategijate robotfotod
Seksuaalkurjategijate robotfotod