Mullu kevadel keelas Harju maavalitsus Tallinna Mustamäe gümnaasiumi juurde loodud sihtasutusel kooli lapsevanematelt inglise keele õppe jaoks annetuste küsimise.

Kool küsis inglise keele süvaõppe jaoks lapsevanematelt aastas kuni 250 eurot. Maavalitsus leidis, et kool peaks süvaõppe rahastamisega hakkama saama ka omavalitsuselt saadud rahaga. Lisaraha võib küsida huviringide eest ja ka keeleõpet võib korraldada huviringide vormis, aga sel juhul peab õpilastel olema võimalus ringis mitte osaleda ja seega ka mitte maksta.

Harju maavalitsuse avalike suhete nõunik Heikko Kukk kommenteeris, et kevadel tuleva järelevalve sisu Inglise Kolledžis on samasisuline mis Mustamäe gümnaasiumis.

Miks aga on järelevalve kavandatud alles maikuusse? "Järelevalve läbiviimine ei seisne ainult asutuse külastamises, vaid toimub pikk ja põhjalik eeltöö. Sellega praegu ka meie haridusosakonna poolt tegeletakse," selgitas Kukk.

Tulumaksuküsimus

Koolile tehtud annetuse pealt saab tulumaksu tagasi, seda aga vaid siis, annetuse koguja kuulub tulumaksusoodustusega MTÜde ja sihtasutuste nimekirja, kommenteeris maksuamet. Nimekirja leiab siit.