'"Olen professionaalne muusik, kolisin hiljuti Londonist Eestisse elama. Mul on ülikoolikraad pedagoogikas ja õpetan Eestis rahvusvahelises koolis. Ma tean, et siin on palju inimesi, kes vaikides kannatavad kasvavat vaenulikkust teist päritolu ja teisest kultuurist inimeste vastu, tunnen et pean juhtunust avalikult rääkima. Kolisin siia, et sellele maale kasu tuua, maksan makse ja austan teisi," kirjutas naine.

Ma ei tahtnud seda avalikustada, aga head sõbrad (nemad ei ole mustanahalised) veensid mind seda tegema. Olen mustanahaline naine ja see pole minu valik, aga ma ei häbene seda, vaid olen iseendana uhke ja õnnelik. Kuigi sellega seoses tuleb mul sageli üle elada raskeid, piinlikke, valusaid hetki. Mida ma saan valida, on see, kus ma käin ja kellega suhtlen ja ma ütlen teile, et ma ei lähe enam IIALGI vabatahtlikult sellisesse kohta nagu klubi Poseidon. Kahjuks käisin AKGP-nimelisel peol, kuhu mind kutsus mu diskorist sõber, ta pani mu sel peol külaliste nimekirja. Läksin koos oma mustanahalise sõbraga kohale. Meile öeldi, et me peame ära minema, me ei ole teretulnud, seda meie nahavärvi tõttu! Ütlejaks olid vormiriietes klubi töötaja ja riidehoiuvalvur. Nii et tegu polnud mitte omaalgatusliku ettevõtmisega, vaid ööklubi ametliku poliitikaga. Mul on kahju, aga ma pean selle avalikustama – ma tean, et ma pole ainus, kes on seal selliste mõnituste ohvriks langenud," võttis ta juhtunu kokku.

"Kuidas nad saavad mängida mustade artistide ja etniliste mõjutustega muusikat trap-i, hiphoppi, D'n'B-d ja samal ajal mitte lasta mustanahalisi oma klubisse sisse?" imestas naine. "Väga segased signaalid. Tundub, et on okei nende pealt raha teenida, aga samas hoida neid endid võimalikult kaugel eemal. Jah, ma kogen iga päev varjatud rassismi ja diskrimineerimist, aga viimasel ajal on see muutunud avalikuks. Aga ma ütlen, et mina ja minu mustad õed-vennad ei lähe enam kunagi sellisesse rõvedasse kohta nagu Poseidon. Ja soovitan seda ka kõigile teistele."

Lisaks tõstis ta esile veel ühe tundliku aspekti: "Ärge küsige minult, kust ma pärit olen, see pole tänapäeval enam kohane ega viisakas, paljudele meeldib reisida, näha eri kohti ja saada uusi kogemusi, sest see arendab aju, intelligentsi ja suhtlemisoskust!"

Klubi Poseidon juhatuse liige Evelyn Kruusimägi teatas Delfile, et on teadlik intsidendist, mis klubi Facebooki seinale oli suunatud. "Meie klubi töötajad teevad oma tööd hästi ja juhinduvad oma töös klubi juhtkonna poolt saadud tööülesannete ja juhtnööride alusel. Klubil on õigus oma kliente valida ja klubi alalt eemaldamine võib toimuda erinevatel põhjustel - kas segatakse või häiritakse teisi kliente,
ollakse liiga joobes, ei käituta vastavalt klubi ootustele ja reeglitele jne."

"Kõige lihtsam on alati end peita rassismi süüdistuse taha ja tagant järele ähvardused laimu levitamiseks on pehmelt öeldes lihtsalt labane!" ütles Kruusimägi.