Peaminister Taavi Rõivase sõnul on valitsusel kindel veendumus, et meil kui Euroopa Liidu ääreriigil peab olema lennufirma, mille kodubaas on Tallinnas. "Paljude reisijate jaoks on tähtis ka eestikeelne pardateenindus," lisas Rõivas.

Peaministri sõnul on oluline, et inimestel on võimalik reisida hommikul suuremasse Euroopa keskussesse ja õhtul tagasi. "Lisaks mugavusele sõltub ka riikide konkurentsivõime suuresti headest ühendustest," ütles Rõivas. Ekspertide hinnangul annab kohalik lennuettevõte aastas jõukust juurde 50-100 miljonit eurot.

Rõivase sõnul peab lennufirma olema kasumlik ning opereerima turutingimustes. Valitsusel on kindlus, et uue lennundusettevõtte plaanid on realistlikud ja turupõhised.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium jätkab pingutusi selleks, et vähendada Estonian Airilt lennupiletid ostnud inimeste ebamugavusi. Valitsus on selleks eraldanud üle 6 miljoni euro.

Estonian Airi nõukogu esimees andis valitsusele ülevaate ettevõtte tegevuse lõpetamise protsessist ning võimalustest töötajate koondamisel. Estonian Airi nõukogu ja juhatus tegid 11. novembril ettepaneku ettevõtte võlausaldajatele, et töötajad saaksid oma koondamishüvitised käsitletud eelisjärjekorras ning seejärel tegeletaks teiste nõuetega.

Kui võlausaldajatega kokkuleppele ei jõuta, siis tuleb ettevõtte tegevuse lõpetamiseks minna üle pankrotiprotsessi, ning siis saavad töötajad vastavalt seadusele koondamishüvitised töötukassast.