"Tegemist on juba traditsiooniks saanud üritusega, mis tuletab linlastele meelde, et aeg on talvisteks ilma- ja teeoludeks valmis olla," ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. "Kui nüüd ootamatult lund sadama hakkab, on tänavapuhastusfirmad valmis libeduse- ja lumetõrjega alustama."

Kokku on Tallinnas valmis 125 ühikut erinevat liiki masinaid alates suurtest sahkpuisturitest kuni väikeste käsitööbrigaade transportivate autodeni.

Talveperioodi alguseks on lepingupartnerid varunud libedusetõrje teostamiseks kokku 6950 tonni naatriumkloriidi, 728 tonni graniitsõelmeid ja 48 tonni kaltsiumkloriidi. Liiklusohtlikesse kohtadesse on paigaldatud 30 puistematerjalide konteinerit.

Libedusetõrjeks ja talviseks kõnniteede hoolduseks peavad valmistuma ka kinnistute omanikud. Tallinna kommunaalameti hooldusosakond tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik.

Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel lume ja libeduse tõrjumisel kasutada 2-6 mm läbimõõduga graniit- või paesõelmeid. Soola kasutamine libedusetõrjeks on kõnniteedel keelatud.

Järgnevatel päevadel tuleb riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt tugevamate tuultega ilm ning nädalavahetusel võib tulla ka vihma ja lörtsi. Esmaspäeval võib aga lausa lund sadada.