„Raske öelda, kui palju möödujaid jõudis selle end „antifašistideks“ pidavate anonüümsete provokaatorite „messidži“ läbi lugeda, asi pole selles. Piiriäärses Pihkvas, kus on sajanditepikkused tolerantsuse ja heanaaberlikkuse traditsioonid, leidusid äkki mingid inimesed, kes on millegi pärast veendunud, et Eesti Vene Teatril on mingi suhe „fašismiga“. Äärmiselt kummaline on näha halvustavat sõna „fašism“ sõnaühendi „Vene Teater“ ja perekonnanime Gogol kõrval,“ öeldakse Pihkva oblasti teatri- ja kontserdidirektsiooni avalduses, mis saadeti Pihkva informatsiooniagentuurile.

„Pihkvas elavad erinevate, sealhulgas kõige radikaalsemate poliitiliste vaadetega inimesed. Ei ole välistatud, et on olemas ka selliseid indiviide, kelle jaoks naaberriik Eesti seostub viimasel ajal üha rohkem kasvava poliitilise pingega Venemaa ja NATO vahel. Me teame pidevatest katsetest ümber kirjutada meie ühist ajalugu ja isegi rehabiliteerida natsismi mõnedes Nõukogude Liidu järgse ruumi riikides. Aga kuidas on sellega seotud Eesti Vene Teatri külalisetendused? Näidend vene kirjandusklassiku Nikolai Vassiljevitš Gogoli teose põhjal?“ küsib oblasti teatri- ja kontserdidirektsioon.

Direktsiooni hinnangul võiks tunduda, et mingite väheharitud inimeste madalatele provokatsioonidele ei peaks tähelepanu pöörama, kuid direktsioon leiab, et peab tähelepanu pöörama ja selgitama teatrikogukonna seisukohti, sest madalad sigadused heidavad mõnikord varju kõigile Pihkva elanikele.