Siseminister tugineb sõnavabaduse argumendile, millest võib järeldada, et ebasõbraliku sõjaideoloogia levitajast riiklik ansambel on justkui tavaline kollektiiv. Kas minister tahab väita, et Läti ja Leedu riik, kes ei lubanud neid esinema, on sõnavabaduse süüdimatud piirajad, kes ei hinda olukorda adekvaatselt?" küsis Metlev ja lisas, et sisejulgeoleku eest vastutav ametiisik sisuliselt kapituleerus probleemi ees ega mõista vajadust demokraatiat kaitsta.

"See ansambel oli varem Punaarmee osa, nüüd on ta Vene relvajõudude osa, mille tegelik eesmärk on kaugel kunsti tegemisest. Esinemine Tallinnas tekitab lisapingeid etnilisel pinnal ja innustab radikaale,“ jäi Metlev endale kindlaks. „Venelasest Eesti kodanikuna on mul selle hambutu otsuse üle piinlik, sest iga tõsine mõjutustegevus, mis teeb vene inimesest ja vene kultuurist punamentaliteedi bastioni on sügavalt tülgastav ning arvestades meie keeruliste julgeolekuoludega on kindlasti Eestile ohtlik.“

Metlevi hinnangul ei mõista või ei hooli siseminister, et asi ei ole laulu- ja tantsuvabaduses ning see teeb tõsiselt murelikuks. „Nad on esinenud Punaarmee mundris, esitasid hümni Krimmi okupeerinud roheliste mehikeste auks ning kollektiivi paguneid kandev juht on öelnud, et selle tuuriga soovitakse kasvatada austust Venemaa vastu ning tähistada Punaarmee võitu. Arvestades praegust rahvusvahelist olukorda, Ukraina-vastast agressiooni, mõjub see esinemine meile alandavalt ja provotseerivalt. Ja mida ütleb siseminister nendele, kes kannatasid nõukogude režiimi all ning nüüd peavad taluma neid tegelasi vaba Eesti pealinnas? See on inetu."

Täna andis siseministeerium teada, et ei keela ära Punaarmee ansambli esinemist Tallinnas. Leedu keelas ära Punaarmee ansambli esinemise viidates julgeolekuohule ning Läti tegi seda öeldes, et tegu on Vene armee osaga, kellega koostöö on külmutatud.

A.V. Aleksandrovi nimelise Vene armee laulu- ja tantsuansambli kontsert pidi esialgsete teadete järgi toimuma ajavahemikus 6.-10. detsembrini, kuid täpsem info selle toimumise korraldaja, aja ja koha kohta pole õnnestunud tuvastada. Piletimaailm ja Piletilevi otsingust etendust välja ei tule, seega pole ka piletiinfot.