"Lugedes riigiettevõtte Estonian Airi (EA) juhi seisukohta töötajate koondamise või töösuhte lõppemise teemal, siis selles osas ei saa sellist suhtumist aktsepteeritavaks pidada ka üleüldse, rääkimata sellest, et sellised väljaütlemised ei kuulu Eesti Vabariigis 21. sajandi ärikultuuri hulka," rääkis Ossinovski Delfile.

Lisaks on ka ministri sõnul EA puhul tegemist riigiettevõttega ja vastavalt seadusele on pankrotistunud või likvideerimisel olevate ettevõtete töötajatel selgelt seaduses fikseeritud õigused sotsiaalsele kaitsele, sealhulgas ka erakorralise töösuhte lõppemise puhul sotsiaalsete hüvitiste saamise võimalused.

"Selles kontekstis on täiesti lubamatu juhtkonna poolt öelda, et võite hüvitisest suud puhtaks pühkida või et selle saamine on vähetõenäoline," lisas Ossinovski.

"Ma olen saanud signaale, mis on erakordselt murettekitavad, et töötajatel soovitatakse soovituslikult-kohustuslikult lahkuda omal soovil," ütles ka Ossinovski.

Kust need signaalid tulid? "Noh. väidetavalt on täna veel Estonian Airi juhtkonna poolt mingisugune kogunemine töötajatega toimumas, kus siis töötajatele selline ettepanekl tehakse. Selline survestamine on aga täiesti lubamatu," põhjendas minister.

"Põhilise sõnumina aga muidugi see, et nii kõikide ettevõtete aga seda enam riigiettevõtte juhtkond peaks töösuhetes lähtuma eelkõige seadusest ja seadus sätestab selgelt töötajate õigused sotsiaalsele kaitsele koondamise korral ja Estonian Airi töötajatel on kõik need õigused selliseid hüvitisi saada täiesti olemas ja kuidagi survestama neid hüvitisi mitte nõudma on väga ebamoraalne," arvas Ossinovski.

Millal Estonian Airi küsimus võiks valitsuses arutluse alla tulla, Ossinovski veel öelda ei osanud. Ilmselt toimub see neljapäevasel valitsuse istungil või reedesel kabinetinõupidamisel.

"Kindlasti kui ma majandus-ja taristuministriga neljapäeval kohtume, siis kogu see teema saab tõstatatud," ütles Ossinovski ja lisas, et kõigil EA töötajatel tasub pöörduda oma õiguste kaitsmiseks tööinspektsiooni poole.

Pärast eile toimunud Estonian Airi nõukogu koosolekut ja töötajatega kohtumist teatas Jan Palmer, et nõukogu toetab lennufirma likvideerimisprotsessi alustamist. Lisaks selgitas ta lähemalt Estonian Airi töötajate võimalusi, kust tuleb välja, et töötajatele lubatud koondamistasude (täismahus) väljamaksmine saab olema äärmiselt ebatõenäoline.