"Täna õhtul toimus Mustamäel ja Kristiines politseioperatsioon, mille eesmärk oli ennetada vargusi autodest. Kahe tunni jooksul käisime läbi parklad kortermajade ümbruses ning kui autos hakkas silma midagi, mis võiks ka varastele huvi pakkuda, andsime sellest omanikule teada," ütles Lääne-Tallinna piirkonnavanem Enely Estaal. "Vestlesime 16 autoomaniku ja paljude möödakäijatega ning loodetavasti suutsime tänu sellele nii mõnegi varguse ära hoida."

Viimase kuu-pooleteise jooksul on Lääne-Tallinnas murtud sisse ligikaudu 50 autosse ja ilmselgelt on seda lubamatult palju, ütles Estaal. "Oktoobris oleme saanud kätte kolm autodest asju varastanud inimest ning töö käib selles suunas kindlasti edasi."

"Tänase operatsiooniga püüdsime autojuhtidele selgitada, et ka midagi pealtnäha väärtusetut – näiteks tühi sülearvutikott – võib vargas huvi äratada. Elu on näidanud, et varaste kõrgendatud tähelepanu pälvivad väikekaubikud ja iseäranis need, mis on varustatud näiteks ehitusettevõtte logoga. Kuna tööriistad on kallid, on selliste varguste puhul ka kahjud väga suured, ulatudes mitme tuhande euroni."

Lisaks asjade autos mitte hoidmisele aitab vargusi ennetada see, kui eelistada parkimiskohta, mis on valgustatud kohas ja kus seisev auto on koduaknast näha, sest see võtab vargalt võimaluse tegutseda varjatult. Samuti võib kasu olla maja külge paigaldatud valvekaameratest.

Üheksa kuuga on Lääne-Tallinnas registreeritud 235 vargust autodest.