"Lugedes uudist Keskerakonna otsusest maksta kinni oma juhtide kaitsekulud ja seda isegi juhul kui süüdi mõistetakse, tuleb tahtmatult meelde 90-ndatel õitsenud Tallinna ühiskassa. Ka selle eesmärk oli koguda oma liikmetelt makse, sealhulgas nii seaduslike (vahest ka seda) kui ebaseaduslike tegude ja tulude pealt ning vajadusel maksta kinni oma liikmete advokaadikulud, korraldada pakke vanglasse ning aidata tasuda teisi "tahtmatu eemalolekuga" või "uurimisorganite poolt tekitatud ebamugavustega" seotud kulutusi," kirjutas Anvelt sotsiaalmeedias.

"Seda kõike ühel eesmärgil: tagada liikmete lojaalsust ja "vaikimist" ka raskematel hetkedel. Kõik see tagas nii ühiskassasse laekuvate summade kui lojaalsete liikmete kiire kasvu. Katus oli garanteeritud ja jäi üle ka selle liidrite investeeringuteks. 90-s coming back," lisas Anvelt.

Keskerakonna esimeheks kandideeriv Kadri Simson kirjutas eile ilmunud Kesknädalas, et lähiaegadel on lootus, et Savisaar saab naasta täitma linnapea ülesandeid.

"Samuti on erakond andnud lubaduse jääda katma kõiki kulutusi, mis talle ja Kalev Kallole võivad osaks saada seoses uurimisega. See lubadus jääb kehtima ka siis, kui kongressil valitakse uus esimees ja juhatus," kirjutas Simson.