Jaak Madison ütles seoses ilmsiks tulnud juttudega mustanahaliste sõdurite solvamisest, et nad võiksid väljas viibides vormi kanda. Kuidas te seda kommenteerite?

Ma ei kommenteeri seda teemat.

Te ei kommenteeri seda teemat?

Mõttetu teema.

Mõttetu teema?

Kogu see skandaal ja kogu see hüsteeria. Ma ei kommenteeri seda.

Kas te ei pea võimalikuks, et selline asi juhtus või teil ei ole mõtteid või…

Ma ei taha sellel teemal üldse midagi kommenteerida.

Kas see on liiga ebameeldiv või miks te ei taha kommenteerida?

Nägemist.

Õhuväe ülem Jaak Tarien kirjutas 28. oktoobril Facebookis, et Eestis teenivad tumedanahalised liitlaste sõdurid on siin sattunud rassistlike rünnakute ohvriks. Paljud riigijuhid mõistsid rassistlikud rünnakud selgelt hukka, Madison kirjutas aga Facebookis järgmist.

Vaadates siin ministreid ja muid tegelasi, kes tahavad häbist maa all vajuda, kuna kuskil keegi ütles midagi, aga täpselt nagu ei tea kah, kes see oli ja millal ning miks. Iga väikese võbeluse peale minna paanikasse ja teha sõnavõtte, mida endast ja oma riigist ning rahvast lugu pidav riigimees ei teeks, näitab seda selgrootust, millega vaevlevad isikud on paraku kõrgetel kohtadel. Aga siit ka ettepanek: kui meie liitlasvägede sõdurid on tõesti pidanud taluma või kardavad sattuda rassitlike rünnakute alla, siis oleks tervitatav rohkem ka vabal ajal väärikas vormi kandmine. Nii, et sellele häbi ei tehtaks, sest vaba aega veetes peab samuti jääma korrektseks ja lugupidavaks ning see teeks ka vormile au. Samuti tahaks ma näha inimest, kes läheks solvama isikut, kes on siin liitlassuhete raames oma töökohustusi täitmas ja see on kõigile selgelt nähtav ning tekitaks just austust. Arvestades valitsuse äärmusliku poliitikat, mis on selge oma rahva vastu suunatud viha õhutamine, pole ka midagi imestada, kui Karla või Peeter ei tee vahet teisest maailmanurgast pärit isikutel ning ei suuda T-särgi värvi järgi määrata nende siinviibimise põhjust. Enne, kui lp ministrid esitavad süüdistusi, oleks ratsionaalne eelnevalt peeglisse vaadata.