Kuni sada inimest seisis teisipäeva varahommikul laagri ümber ning kasutas madratseid sissepääsu blokeerimiseks, vahendab The Local.

Vähemalt 30 politseinikku hakkas meeleavaldajaid minema ajama ning teadetekohaselt oli õhkkond väga pingeline.

Teadete järgi sai üks politseinik kaoses viga ja üks vigastatud aktivist sai koha peal arstiabi.

Uudisteagentuuri TT teatel üks inimene vahistati.

Laagris on juba kuid elanud umbes 200 inimest, kuid eelmisel nädalal otsustas Malmö linnavalitsuse keskkonnaamet, et laager on ohtlik selle ja ümberkaudsete elanike tervisele. Et vältida minemaajamist, paluti inimestel laagrist lahkuda pühapäeval kella 16-ks.

Et nädalavahetusel politseid näha ei olnud, otsustasid mõned laagrielanikud paigale jääda. Esmaspäeval ühinesid nendega kümned toetajad.

Rootsi seaduse järgi on inimestel õigus laager üles seada pea igal pool, kuid mitte riigi või munitsipaalomanduses oleval maatükil, mis piirneb elamumaa või eraomanduses oleva aiaga.

Malmö laagri juhtum on aga unikaalne, sest maaomanik talus peamiselt Rumeenia ja Bulgaaria mustlastest laagrielanikke kuus kuud, enne kui pöördus politsei poole.

Malmö linnavalitsus pakub umbes 50 inimesele viieks ööks majutust kinnises laagris ning püüab leida võimalusi aidata neid nende kodukülades Rumeenias.