„Valimisjaoskondades, kus me viibisime, seaduserikkumisi me ei märganud,“ ütles Savisaar APA vahendusel.

Savisaar teatas, et valimiseks tingimuste loomist sunnitud ümberasunutele hindab ta positiivselt. Savisaar lisas, et Eesti toetab tingimusteta Aserbaidžaani territoriaalset terviklikkust.

Savisaare sõnul käis Eesti delegatsioon valimisi vaatlemas kokku 11 jaoskonnas.

„Üks neist jaoskondadest oli mõeldud hääletamiseks sunnitud ümberasunutele. Ma märgin, et hääletamine viidi läbi organiseeritult. Vaatlejad ei vaadelnud jaoskondades, kus nad elavad. Valimisjaoskonnad avati õigel ajal. Me jälgisime häälte lugemist Suraxanıs. Lugemine toimus õigesti. Kohalikud vaatlejad ei osalenud häälte lugemises,“ ütles Savisaar.

Pühapäeval toimunud parlamendivalimistel võitis enamuse võimupartei, mis tugevdab veelgi president İlham Äliyevi võimu. Opositsioon boikottis valimisi.

Rahvusvahelised vaatlejad ei ole ühtegi valimist pärast Äliyevi võimuletulekut 2003. aastal vabaks ega ausaks pidanud.

Opositsioonilise erakonna Müsavat juht Isa Qambar ütles AFP-le, et Äliyevi partei võit oli juba ette otsustatud tugevate opositsioonikandidaatide puudumise ja laialt levinud rikkumiste tõttu.

Valimisi boikottisid juhtivad opositsioonierakonnad, sealhulgas demokraatlike jõudude rahvuslik nõukogu, Müsavat ja Aserbaidžaani demokraatlik partei. Valimisi nimetati imitatsiooniks.

Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon (OSCE) ei saatnud Aserbaidžaani valimistele oma vaatlejaid, viidates piirangutele ning mõistes hukka sõltumatute ja kriitiliste häälte mahasurumise.