Egiptuse lennundusekspertide kinnitusel ei tundu video, mille kvaliteet on väga algeline, autentne ja sellel nähtav lennuk ei ole tõenäoliselt isegi Airbus, vahendab uudisteportaal Daily Mail ning ajaleht The Independent.

Islamiriik andis eile pärast lennuki allakukkumist teada, et tema Egiptuse haru on selle eest vastutav. „Kalifaadi sõdurid tõid alla Venemaa lennuki Siinail,“ seisis Islamiriigi avalduses. „Lennuki pardal oli üle 220 ristisõdija. Tänu jumalale!“

Venemaa transpordiministeeriumi teatel ei ole väidetel terrorirünnakust tõepõhja all. „Meedias ringleb info, et Venemaa reisilennuki tulistasid väidetavalt alla mässulised oma õhutõrje raketiga. Seda informatsiooni ei saa tõeseks pidada,“ ütles trasnpordiminister Maksim Sokolov.

Egiptuse ja Venemaa ekspertide sõnul oli kõige tõenäolisemalt tegemist tehnilise rikkega.

Egiptuse võimudele teadaolevalt ei ole Islamiriigi mässulistel piirkonnas taolist sõjalist võimekust.

Ekspertide hinnangul on aga tõsi, et terroriorganisatsiooni kohalolu ja nende pidev ja viimasel ajal üha agressiivsem vaenutegevus poolsaarel võib häirida lennukatastroofi uurimist ja mõjutada riigi turismisektorit.

Laupäeva hommikul kella 6 ajal haihtus Siinai poolsaare kohal radarilt ja kukkus alla Vene lennufirma Kogalõmavia lennuk 224 inimesega pardal.

Egiptuse peaministri Sherif Ismaili kinnitusel kukkus Airbus A321 alla 23 minutit pärast õhkutõusmist Punase mere kaldalt Sharm El Sheiki puhkusekuurordist laupäeva hommikul kell 5.51. Lennuk oli teel Peterburi.

Võimude kinnitusel ei jäänud ükski pardaolnutest ellu.