Laupäeval kella 21.20 paiku märkas politseipatrull Toompeal Lossi platsil Audit, mille juht sõitis kõigepealt sisse teepiirdesse, vigastades sõiduki kapotti ja stanget. Seda pealt näinud patrull andis autojuhile peatumismärguande ja üks patrullpolitseinik läks ka Audi juurde, et juhiga rääkida. Paraku tegi Audi juht vale valiku - andis gaasi ja põgenes sündmuskohalt.

Seejärel sai alguse meeletu tagaajamine. Lossi platsilt sõitis Audi Falgi teele, seejärel Balti jaama suunas ja lõpuks mööda Soo tänavat Kopli poole. Kalamajas Tööstuse tänaval suutis politseil nelja politseiautot kasutades Audi otse keskkriminaalpolitsei maja ees peatada.

Sealgi ei tahtnud action veel lõppeda. Audi juhiga saadi kontakteeruda alles siis, kui politsei tal autoakna puruks lõi. Autost aidati välja 24-aastane alkoholi tarvitamise tunnustega mees, kes viidi joobekontrolliks haiglasse.

Kesklinna politseijaoskonna välijuhi Sergei Karotami sõnul on see juhtum järjekordne näide esiteks sellest, et politsei saab põgeneda püüdvad juhid kätte, ja teiseks sellest, et eest ära sõitmise käigus tekkivate ohtlike olukordade tõttu riskitakse nii enda kui teiste eluga.

"Õnneks sel korral liiklusõnnetust ei juhtunud, kuid potentsiaali selleks oli – mitmel korral pidid teised juhid Audi ees järsult pidurdama ning kiirused kasvasid kaugelt suuremaks sellest, mis linnas lubatud ja turvaline," kommenteeris Karotam.

"Juhtum illustreerib suurepäraselt seda, miks politsei rõhutab pidevalt, et purjuspäi ei tasu autot juhtida. Antud juhul tekitas alkoholi tarvitamise tunnustega juht ahelreaktsiooni, mille tulemusena lõhkus mees oma auto ja seadis ohtu kaasliiklejad. Lisaks peab ta kandma ka üpris karmi karistuse."

Mehel on kehtiv juhiluba, aga ta on ka varem olnud joobes juhtimise tõttu politsei huviorbiidis.