Robert Kiyosaki on olnud edukas juba mitukümmend aastat. Tema tuntuim raamat on "Rikas isa, vaene isa", aga ta on ka näiteks eduka lauamängu "Cashflow" autor. Milleks ta neid raamatuid kirjutab ja milleks loob lauamänge?

Mees on aastaid mõtisklenud teemadel, mis puudutavad maailma majandust, USA dollarit, äri- ja tööelu ning ultrarikkaid. Ta jõudis juba 30 aastat tagasi järeldusele, et ultrarikkad kasutavad inimmasse enda kasuks ära, ega kohku tagasi mitte millegi ees.

Ultrarikaste jaoks on valuuta, maavarad, tööjõud, riigipiirid, seadused ja trendid lihtsalt vahendid. Oma eesmärkide saavutamise nimel võivad nad kutsuda esile näiteks massiimmigratsiooni, sõja, rahvarahutused või miljonite inimeste pankrotistumise. Ultrarikaste jaoks on harilikud inimesed vaid lambakari, keda pügada.

Kiyosaki on sellest aru saanud ning tema elu eesmärk – tema "miks?" – on püüda inimesi teavitada – inimesi üles äratada ja levitada sõnumit, et nad ei käituks nagu lambad. Tema soovitus on, et olge kasvõi metskitsed, kes elavad teadmises, et neid võib tabada jahimehe kuul või hundi kihv, aga ärge olge lambad.

Tema abikaasa Kim Kiyosaki peab oma missiooniks harida naisi ning valmistada neid ette olukorraks, kus nad jäävad üksi ja vaesuvad. Roberti ja Kimi eesmärgid sobivad kenasti kokku ning nende aastakümneid püsinud liitu on olnud meeldiv kõrvalt jälgida.

Kiyosakide sõnum maailmale on: ole teadlik toimuvast ja võta vastutus enda kätte! Hakka ettevõtjaks, või kui see pole sinu jaoks, siis vähemalt vali oma tööandjat hoolega. Vali tööandja, kes hoolib sinust kui inimesest ja peab sind meeskonna liikmeks. Õige tööandja võtab vastutuse oma töötajate heaolu eest. Ettevõttes, kus hoolitakse meeskonnast ka siis, kui äri ei lähe ülesmäge, on hea töötada ka palgatöötajana.

Heaks tööandjaks võib osutuda sinu sõber. Sel põhjusel toetavad Kiyosakid võrkturundust – äri, kus julgustatakse inimesi pühenduma omavaheliste sidemete arendamisele ning kust saab hea ärikooli.

Kiyosaki sõnul on kõik pangad ja riigiasutused pelgalt ultrarikaste töövahendid, seega: kui töötame valitsuse või suurkorporatsiooni heaks, siis oleme tahes-tahtmata osa massist – vaid number paberi peal.

Kiyosakit kritiseeritakse selle eest, et tema enda äri on pankrotti läinud ning tal on olnud arusaamatusi maksuametiga. Eks mees ajab äri nii hästi kui oskab – tema elu eesmärk polegi olla edukas ärimees, vaid pigem sõnumitooja. Äri on ta ajanud peamiselt oma sõnumi levitamise kõrvalt ning tegijal ikka juhtub. Ta on koolitustel rääkinud ausalt ka oma ebaõnnestumistest ning püüdnud olla teistele abiks, et need ei astuks samasse ämbrisse.