Delfi fotograaf Andres Putting on Kopli liinide äravajumist, süttimist, kustumist ja kuhtumist regulaarselt pildistamas käinud, et jätta hüvasti aguliromantikaga ja hoida ennast kursis sellega, kuidas tegutsevad süütajad. „Näha on veel öösel põlenud maja, tukid suitsevad, süsi hõõgub. On näha ka seda, kuidas püromaanid üritavad maju süüdata. Majade seintel on selgelt näha, kuidas asi käib… Ja nii see linnaosa kaob,“ kirjeldab ta äsjasel Kopli-jalutuskäigul nähtut.

Oktoober 2015

Liinide tulevik näeb aga ette noorte peredega täidetud elurajooni. "Aga nii, nagu läbirääkimistel oli - välistatud saavad olema kõrged eluhooned ehk seesama linnaehituslik ruum saab säilitatud," ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk sel nädalal „Aktuaalsele kaamerale“. "Samuti säilib kena madal hoonestus nagu sellele piirkonnale on iseloomulik täna, saab olema ka tulevikus. Täielikult säilitatakse kaks üsna heas seisus maja, kümmekond ehitist renoveeritakse. Säilivad isegi munakivisillutisega teed. Uus elurajoon peaks koosnema ligi poolesajast hoonest, kümme korterit elumaja kohta. Rajatakse kogu vajalik taristu ja kommunikatsioonid, rannapromenaad, pargid, parkimiskohad ja lasteaed."

Piirkonna tänavu Tallinna linnalt ligi kahe miljoni eruroga ära ostnud OÜ Fund Ehitus plaanib kogu Kopli liinide ala valmis ehitada etappide kaupa 12 aasta jooksul, ehitustööd algavad juba järgmisel aastal.

31. oktoobril kell 15 avati Kaevuri tänaval Signature House’is ka Sven Tupitsa liinideteemaline fotonäitus"Elu liinid - ühe ajastu lõpp", mille avamise viidi inimesed sinna ekskursioonile.

„Mis elu käib praegu Kopli liinide majades, kus puudub vesi ja elekter ning muud elamiseks vajalikud tingimused, aga ikka elatakse. Kui palju, või õigemini, kui vähe on vaja, et elus püsida?“ küsib Tupits. Näituse üheks eesmärgiks on näidata, kui tugev ja positiivne võib olla inimene kõikide probleemide kiuste, näituse teiseks eesmärgiks on aga aidata leida neile inimestele uus kodu.

Märts 2015
Detsember 2014
November 2013
Juuli 2013
August 2012