Valitsusele umbusalduse avaldamise poolt hääletas 101 parlamendi liikmest 65 – opositsiooniliste sotsialistide, kommunistide ja demokraatliku partei rahvasaadikud, vahendab Interfax.

Neljapäeva hommikul tõi Moldova sotsialistide partei parlamendihoone juurde meeleavaldusele oma poolehoidjad. Nõuti valitsuse tagasiastumist.

Valitsusele umbusalduse avaldamise algatasid 22. oktoobril opositsioonis olevad sotsialistid ja kommunistid.

Igor Dodoni juhitavad sotsialistid ja Vladimir Voronini juhitavad kommunistid väidavad, et peaminister Streleţ on olnud osaline korruptsiooniskeemides.

18. oktoobril vahistati korruptsioonis süüdistatuna Streleţi erakonnakaaslane, endine Moldova peaminister Vlad Filat.

Protestiaktsioonid algasid Chişinăus juba septembri alguses. Alguses oli nende ajendiks niinimetatud „sajandi rööv“ – riigi kolmest suurimast pangast miljardi dollari ülekandmine off shore’idesse.

Liikumise Väärikus ja Tõde esindajad ning sotsialistide ja Meie Partei toetajad nõuavad ennetähtaegseid parlamendivalimisi hiljemalt järgmise aasta kevadel, valitsuse ja presidendi tagasiastumist ning üldrahvalikke riigipea valimisi, samuti varastatud miljardi dollari tagasitoomist. Endine peaminister Filat vahistatigi „sajandi röövis“ osalemises kahtlustatuna.