"ERR-i juhatuse esimees kutsus aga avalikult oma juhitud organisatsioonis üles rikkuma Eesti Vabariigi põhiseadust, nõudes Erakond Eestimaa Rohelised algatatud narkoreformi teema arutamise boikoteerimist kõigilt avalik-õigusliku ringhäälingu töötajatelt. See pole esimene kord, kus Rohelised Rahvusringhäälingus taolise suhtumisega kokku puutuvad," teatas Laane avalikkusele ja viitas põhiseaduse 45. paragrahvile, mille järgi on Eestis igaühel vabadus oma sõnumit levitada ning tsensuuri pole.

Laane lükkas ümber Allikmaa mure eestlaste tervise pärast. ""ERR-i väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada,” kõneles Margus Allikmaa. Sellest tervise kaitsmise pseudoloogikast lähtudes tuleks otsekohe ära keelata nii tubakas kui ka alkohol, mis on tõestatult mitmeid kordi suurema sõltuvust tekitava toimega ja tapavad ning sandistavad oma kasutajaid ka Eestis tuhandete viisi igal aastal. Samal põhjusel tuleks keelata igasugused alkoreklaami kaitsjate väljaütlemised. Kanepi kohta ei saa välja tuua ligilähedaseltki sama tervise kahjustamise statistikat. Pealegi eksib Allikmaa kas teadmatusest või teadlikult põhilises - maailmas käiv debatt keskendub narkokahjude vähendamisele. Selles on kerge veenduda kasvõi Kanada ja Portugali näidet uurides." leidis Laane.

Erakonna juht kinnitas, et Rohelised ei propageeri meelemürke ega kutsu ka kanepit tarvitama. "Meie eesmärk on teaduspõhine ja kahjusid vähendav lähenemine olemasolevale ja lahendamata olulisele probleemile. Rahvusvaheline kogemus ja värske teaduskirjandus kinnitavad, et reguleerimine sarnaselt alkoholile, tubakale ja ravimitele on kaugelt mõistlikum probleemide lahendamise tee kui läbikukkunud narkovastase sõja jätkamine endisel viisil. Pole ju alust eeldada, et siiani tulemust mitte andnud ja pigem olukorda oluliselt halvendanud meetmed annaks jätkamisel järsku mingi positiivse tulemuse. Kanepipreparaatide eduka kasutamise kohta mitmete haiguste ja valu ravis on aga üha rohkem teadusinfot, mille ignoreerimine on kuritegelik inimeste tervise suhtes. Me vajame ka Eestis avatud ja ausat arutelu ning infoedastust, mille koht peab olema kõigile kodanikele avatud avalik-õiguslikus rahvusringhäälingus."