Delfi käsutuses on ERRi töötajatele saadetud kokkuvõte koosolekul räägitust. Sellest selgub, et Tammerk ütles koosolekul, et kanepi legaliseerimine on ajakirjanduse tasakaalustatuse seisukohalt uus teema, mõlemad huvigrupid on väga tähelepanelikud ja jälgivad, kuidas saatejuhid teemat käsitlevad. „Näiteks 18. oktoobri R2 „Olukorrast riigis” kohta küsiti, miks mõlemad saatejuhid esinevad kanepi legaliseerimist toetavalt,” rääkis Tammerk.

Allikmaa võttis selle teema käsitlemise osas väga konkreetse seisukoha, öeldes, et ERR peaks välistama igasuguse kanepi legaliseerimise pooldamise. „Kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid! Kanep on Eestis seadusega keelatud ja ERR-i väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada,” kõneles Allikmaa.

Tammerk lisas seejärel, et toimetused peavad olema teema kajastamisel tähelepanelikud. „Soovitus on mitte anda platvormi kanepi legaliseerimisele. Teatud juhtudel on ka debatid omal kohal, kuid nn sohvaintervjuud võiksid ära jääda. See on väärtuspõhine teema, kus tavapärane poolt/vastu lähenemine pole praegusel hetkel põhjendatud,” lausus Tammerk.

Allikmaa ütles Delfile, et kõik on artiklis kirjas ja ta ei soovi midagi lisada.

Tammerk ütles Delfile, et töökoosoleku memos on kirjas tema soovitused, mitte käsud ega reeglid, ja need käivad selle kohta, et allikaid tuleb valida hoolikalt, et lobistid ja aktivistid ei saaks liiga kergelt esinemise platvormi kätte.