Vähemalt kolm venelast sai surma ning mitmed veel haavata võideldes koos Süüria armeega Latakia provintsis, kui nende positsioonid sattus esmaspäeval tule alla, vahendas Süüria valitsuse allikat Reuters.

Kui see leiab kinnitust, siis oleks tegemist esimese teadaoleva juhtumiga, mil Vene kodanikud on Süürias surma saanud alates Moskva poolt seal 30. septembril alustatud sõjategevuse algusest.

Vene uudisteagentuur RIA Novosti tsiteeris riigi saatkonda Damaskuses, kelle sõnul pole neil mingit infot hukkunute kohta.

Ent sõjategevust jälgiva organisatsiooni Süüria inimõiguste observatooriumi teatel oli intsidendid kindlasti venelastest hukkunuid, kuid neil puudusid andmed arvude kohta.

Venemaa väitel ei osale riigi sõjavägi Süüria maaoperatsioonides, kuigi sõjalised nõunikud tegelevad Süüria vägede väljaõppega.

Kuid samaaegselt teatas Venemaa arvatavatest inimkaotustest Süürias ka Ukraina sõjaväeluure. Vastav informatsioon avalikustati teisipäeva õhtul.

„Sevastoopolisse saabus 26 Venemaa Musta Mere laevastiku 810 üksiku merejalaväe brigaadi sõjaväelase Süüriast saadetud surnukeha,“ märgiti uudisteagentuur Unian teatel Ukraina sõjaväeluure avalduses.

Ukraina luure lisas, et nende andmeil on Venemaa sõjaväel probleeme hügieenitingimuste täitmisega missioonil viibivate sõdurite seas, mistõttu on tulnud neile teadaolevalt ka rohkelt infot nakkushaiguste levikust Süüriasse saadetud Vene personali seas.